Kysymyksiä ja vastauksia

 

WC-istuimet

S-lukolliset WC-istuimet liitetään lattiaviemäriin.

Viemäriputki on kokonaan piilossa WC-istuimissa, joissa on sisäänrakennettu S-lukko.

 

 

Piilo-S lukollisessa WC-istuimessa vain viemäriputken ääriviivat ovat näkyvissä posliini kulhon sivuilla.

 

 

Viemäriputki on kokonaan näkyvissä WC-istuimessa, joissa on avoin S-lukko

WC-istuimen, jossa on P-lukko voi asentaa moneen eri tilaan riippumatta sijaitseeko viemäri; lattiassa, suoraan WC-istuimen takana tai joko sen vasemmalla tai oikealla puolella.

Useimmissa tapauksissa lattiamallin vaihtaminen seinämalliin on mahdollista. Tutustu meidän joustavasti ja helposti asennettaviin Triomont -asennustelineisiin.

Pesualtaat

[Translate to Finland / Suomi:]

  • När du monterar ett tvättställ på konsoler fäster du först konsolen på väggen och ”lägger” sedan tvättstället ovanpå konsolerna och fixerar det. Här kan du välja hur stort mellanrum mellan tvättställ och vägg ska vara. På våra Artic-tvättställ döljs konsolerna i porslinet.

  • Om du monterar med bult så fäster du tvättstället direkt i väggen med hjälp av bultarna och tvättstället ligger dikt intill. Se till att väggen är förstärkt på lämpligt sätt för den typ av montage du väljer. 

Mikäli haluat asentaa pesualtaan tasoon, Gustavsbergin valikoimasta löydät kaksi vaihtoehtoa:

[Translate to Finland / Suomi:]

Tvättställ ”för inbyggnad” monteras ovanifrån med en del av tvättställskanten vilande på bänkskivan.

 

 

[Translate to Finland / Suomi:]

Tvättställ ”för undermontering” monteras under bänkskivan som får en helt slät yta.

 

 

Kylpyhuonekalusteet

[Translate to Finland / Suomi:] Du kan kombinera möbler och badrumsporslin hur du vill, men tänk på att tvättställ med tvättställsskåp är anpassade för varandra. Försäkra dig att måtten på tvättställ och skåp stämmer överens när du gör ditt val.

[Translate to Finland / Suomi:] Se till att du har en ordentlig avskärmning mellan badrumsmöbeln och duschen. Möblerna är fukttåliga men får inte översköljas med vatten. Låt inte vatten bli kvar på ytorna, torka bort det så snart du kan.

Kylpyammeet

[Translate to Finland / Suomi:] Med helfront döljer du hela badkarets framsida, men frontens nederdel går att skjuta upp så du kommer åt vid städning.

[Translate to Finland / Suomi:] På en halvfront är mellanrummet mellan golv och front större och golvet är alltid lätt åtkomligt för rengöring.

[Translate to Finland / Suomi:] I Gustavsbergs sortiment hittar du också helt frontlösa badkar på fötter eller i stativ.

Hitta alla Gustavsberg badkar

Poreammeet

[Translate to Finland / Suomi:] Läs mer om om olika massagesystem som bjuder på olika upplevelser...

Hanat

[Translate to Finland / Suomi:] Nautic blandare har två olika typer av temperaturbegränsare. Den som är aktiverad vid leverans är ECO-temperaturen (komforttemperatur) på ca 43°. Denna temperatur är justerbar. För att få full temperatur förs spaken fullt ut till vänster.

Det är också möjligt att maxbegränsa temperaturen. Lämpligt om exempelvis små barn ska använda blandaren. Man kan ha maxbegränsning i kombination med ECO-temp. Maxbegränsaren finns inbygd i alla Nautic ettgreppsblandare, men är inte aktiverad.

Se filmen om att justera komforttemperaturen

Ladda ner instruktion

[Translate to Finland / Suomi:] I ECO-Tap-blandarna finns en energisparfunktion, ECO flow, som genom en fjäder begränsar spakens rörelse. För fullt flöde lyfter man spaken till översta läget. Funktionen är  fullt justerbar, fabriksinställnigen är ca 6,5l/minut vid 3 bars tryck.

Se en film om detta

Ladda ner instruktion

[Translate to Finland / Suomi:] Kontrollera först att det kommer varmvatten ur andra blandare i badrummet (om inte, saknas det varmvatten i systemet). Finns det varmvatten i systemet kan det vara så att filter har blivit igensatta. Dessa rengörs som nedan. Kontrollera samtidigt att backventiler sitter korrekt på plats.

Ladda ner instruktion

[Translate to Finland / Suomi:] Gustavsbergs blandare testas noggrant och alla de tester som Boverket, SP och vi själva har gjort visar att blyutfällningen ligger långt under gränsvärdena. Utifrån testresultaten kan vi dock sluta oss till att surt vatten - med pH-värde under 6,5 - kan ge högre blyutfällning. Har man egen brunn är det därför viktigt att regelbundet kontrollera vattenkvalitén. Det är också bra att alltid låta vattnet stå och spola en stund tills det är kallt och fräscht innan man använder det. Men det finns alltså ingen anledning till oro för att Gustavsbergs blandare skulle fälla ut för mycket bly.

[Translate to Finland / Suomi:] JA om man tömmer systemet så kan ettgreppsblandare utan problem lämnas, däremot måste termostatblandare som har använts alltid förvaras i plusgrader, då vattnet inte kan komma ur dem.

[Translate to Finland / Suomi:] Märkningen är av samma typ som den som finns för vitvaror och tanken är att inköpare, installatörer och konsumenter ska få opartisk hjälp att välja energieffektiva blandare. Det finns mycket pengar och energi att tjäna in eftersom ett hushåll faktiskt kan spara upp till 50 % av energianvändningen till varmvatten genom att välja en blandare med högt betyg. Gustavsbergs tvättställsblandare Logic och Nautic har fått absolut toppbetyg i den nya märkningen. Läs mer om energimärkningen för blandare...

[Translate to Finland / Suomi:] Ja, vi har vår fabrik i Vårgårda. Där har vi sedan 1921 tillverkat rörkopplingar och blandare. Förutom blandarna tillverkas i samma fabrik Vatette kopplingssystem.

[Translate to Finland / Suomi:] Detta kan man enkelt klara av själv:

[Translate to Finland / Suomi:] Vattenanslutningar avser rören som kopplas till inkommande vatten. Våra blandare har flexibla vattenanslutningar. De är godkända för nordiska markanden och förenklar montage.

[Translate to Finland / Suomi:] c-c är ett mått (”centrum-centrum”) som anger det mått du har mellan inkommande varm- och kallvattenledningar (på väggblandare).

[Translate to Finland / Suomi:] Omkastare finns på badkarsblandare och reglerar om vattnet ska komma ur pipen eller duschen.

[Translate to Finland / Suomi:] Många rostfria bänkar är så tunna att en köksblandare med hög pip känns ostadig. I vårt sortiment finns ett stag som håller blandaren stadig även i tunna bänkar.

[Translate to Finland / Suomi:] Våra RH spakar för ettgrepp- eller termostat passar på alla blandare i Nauticserien, även om alla inte finns fotade på hemsida/katalog.

[Translate to Finland / Suomi:] Du kan alltid prova att "motionera" termostatfunktionen, genom att vrida från fullt kallt till fullt varmt ett par gånger. Detta är bra att göra någon gång då och då för att slipa problem med funktions nedsättning i termostaten. Skulle inte detta hjälpa kan du behöva köpa en n termostatinsats.

Suihkutilat

[Translate to Finland / Suomi:] Oliksidiga duschmått ställer ofta till problem vid beställningar. Här är ett tips för att få det rätt:

När du mäter upp storleken på oliksidiga duschväggar t ex 90x80, tejpa upp en vinkel på golvet där du tänker placera duschen och mät från vänster till höger så blir det rätt.

Se vår instruktionsfilm "Planering & installation av dusch".

[Translate to Finland / Suomi:] 80x80 cm är vår minsta duschkabin och höjden 200 cm. Men för att kunna montera en duschkabin utan problem behöver du ha en takhöjd på minst 205 cm.

Muuta

[Translate to Finland / Suomi:] Vi har egna utställningar i Gustavsberg och i Göteborg, du kan även se våra produkter hos återförsäljare. 
Kontakta din närmaste återförsäljare.

[Translate to Finland / Suomi:] Nej, Villeroy & Boch Gustavsberg AB har ingen direktförsäljning utan säljer via återförsäljare, kolla gärna här på hemsidan vilken butik/installatör som ligger närmast dig.

[Translate to Finland / Suomi:] Läs mer om våra garantier.

[Translate to Finland / Suomi:] Vi tillhandahåller reservdelar minst 10 år efter att produkten har slutat säljas, oftast mycket längre än så. Kom bara ihåg att oftast så är det mer ekonomiskt att byta gamla produkten på grund av att ny teknik tillkommit som sparar på driftskostnader. 

[Translate to Finland / Suomi:] Säker vatten är ett märke som talar om att produkten kan installeras på ett korrekt sätt som minimerar risken för vattenskador.

Läs mer på http://www.sakervatten.se/

[Translate to Finland / Suomi:] HITTAR DU INGET SVAR PÅ DIN FRÅGA? SKICKA DEN TILL OSS!

Upload

Upload
 Ylös